Tuzla: Sutra počinje Drugi simpozij oftalmologa Bosne i Hercegovine

by admin
| 7:24

U petak, u Hotelu Tuzla, 21. aprila/travnja 2017. godine, u 8:45 sati,  počinje Drugi simpozij oftalmologa Bosne i Hercegovine s međunarodnim učešćem. Organizator simpozija je Klinika za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Tema ovogodišnjeg Simpozijuma je Retina i vitreoretinalna hirurgija – danas.

Predsjednik organizacionog odbora prof.dr.sc. Vahid Jusufović načelnik Klinike za očne bolesti Univerzitetskog Kliničkog Centra Tuzla očekuje kvalitetne prezentacije i ozbiljne analize naučnih radova koji će svjedočiti da je oftalmologija kao struka u Bosni i Hercegovini na visokom nivou.

Simpozij se održava na jezicima konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine i engleskom jeziku, a posebna predavanja održat će gosti iz Turske Tayfun Bavbek, M.D, Prof. dr Emina Alimanović Halilović, Sarajevo – Bosna i Hercegovina, Prof. dr Vasilije Misita, Beograd – Srbija, Prof. dr Ana Oros, Novi Sad – Srbija, Doc. dr Emir Čabrić, Doc. dr Lala Čeklić, Sarajevo, Bern – Bosna i Hercegovina / Švicarska, Doc. dr Sanja Sefić, Sarajevo – Bosna i Hercegovina.

Cijeli program možete pogledati na stranici www.kongres.ba kao i izvršiti prijavu na Simpozij posredstvom linka www.kongres.ba/registration .

Simpozij su podržali mnogobrojni sponzori, a tokom simpozija bit će održan i WET LAB za koji je ograničen broj učesnika. Nakon napornog stručnog rada učesnici će se opustiti uz organiziranu zabavu u Hotelu Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)