Kad se male ruke slože: Djeca uredila svoje igralište u Dragodolu (FOTO)

by admin
| 18:40

Da su djeca uistinu ukras svijeta pokazala je i radna akcija koju je Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“, ove subote, realizovala sa svojim članovima sekcija Tušanj, Centar i Kreka.

Baš kako je i sam projekat „Mladi u akciji“ podrazumijevao, djeca su dobila finansijsku podršku za unapređenje njihovog života u onoj sekciji iz koje bude proglašen najbolji govornik ili govornica.

Budući da je na nedavno održanom Velikom omladinskom sastanku za najbolju govornicu izabrana Šejla Jašarević iz sekcije Tušanj, gdje je radna akcija i realizovana. Djeca su uz pomoć svojih voditelja sekcija igralište u naselju Dragodol su u potpunosti transformisala igralište na kojem se svakodnevno igraju i druže. Od farbanja ljulja, preko ukrašavanja klackalica pa sve do čišćenja zelenih površina. Sve je to tridesetak pari vrijednih ruku završilo u nekoliko sati.

Ponosni su, kako kažu, sami na sebe zbog činjenice da su pokazali i mladima i starima kako se svi podjednako trebaju brinuti o stvarima koje su bitne djeci. „A zabavni park i igralište su itekako bitna mjesta u djetinjstvu svakog djeteta“, kazala je Dženet Džebo, jedna od voditeljica koja je i brinula o djeci, ali im i pomagala na ovoj akciji.

Djeca iz svih osam sekcija u kojima djeluje Organizacija „Osmijeh za Osmijeh“  su kroz Publikaciju „Veliki i mali izazovi Osmijehovih sekcija“ predstavila ono što im smeta u njihovim zajednicama i što bi voljeli da se u dogledno vrijeme riješi, popravi i unaprijedi.

Ovo je tek jedna u nizu uspješno realizovanih aktivnosti koja će rezultirati sličnim dječijim akcijama u narednom periodu. Djeca su mentorsku i savjetodavnu podršku dobila od Organizacije „Osmijeh za Osmijeh“, a finansijsku od Fondacije „Schuler Helfen Leben“.

(Tuzlainfo.ba)