Čitatelji pišu: Duty free shop na Aerodromu Tuzla nudi samo jedan bh. proizvod

by admin
| 17:57

Tekst o uvoznoj vodi koju služe u Gradskoj upravi Tuzle, koji je izazvao veliko interesovanje u ovdašnjoj javnosti, ponukao je našeg čitatelja da nam se javi i ukaže na još jednu nelogičnost kojom sami doprinosimo jačanju privrede van BiH.

Čitatelj, čiji je identitet poznat redakciji u svom pismu navodi:

Pisanje o uvoznoj vodi na stolu gradonačelnika Tuzle, ponukala me da vam napišem o mom iskustvu sa Duty free shop-om na aerodromu u Tuzli. Raduje me sa jedne strane da se aerodrom širi, da se promet putnika uvećava ali me jako razočaralo to što u free shopu osim dvije vrste VISPAK kafe (smještene na polici do potosa) nema ni jednog bosanskohercegovačkog proizvoda. 

Baš kada sam pomislio da sam našao neki domaći proizvod i već uzeo neku marmeladu, sa slikom bosanskog motiva sa džamijom, na kojoj čak piše “Bosna”, kad sam bolje pogledao vidio sam da je i ona uvoz iz Hrvatske. Nisam mogao kupiti ni najobičniji suvenir sa natpisom Tuzle. Voda i sokovi su iz Hrvatske/Slovenije, cigare i pića iz cijelog svijeta, a domaćih cigara i pića ni za lijeka. 

Fotografisao sam police da pokažem prijateljima, a fotografije dijelim i sa vama – naveo nam je u svom pismu, razočarani čitatelj koji često koristi usluge Aerodroma Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)