Preduslov dodatni prostor: Intral BH iskazao potrebu za upošljavanjem još 150 radnika

by admin
| 6:06

Zaštita ranije investiranih sredstava, te stvaranje preduslova za buduće širenje proizvodnih kapaciteta komapnije Intral BH, bila je tema jučer održanog sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa vlasnikom kompanije Intral BH Borutom Lukežom i direktorom ove komapnije Alijom Šehovićem.

Kako Lukež ističe „Intral BH već ima potrebu za upošljavanjem novih oko 150 radnika, ali je kao preduslov za tu aktivnost neophodno osigurati i dodatni prostor za širenje proizvodnih kapaciteta. Također, Intral je otvoren za saradnju u obrazovnom sistemu, kako bi smo dali naš doprinos školovanju i stvaranju novih proizvodnih kadrova na području Tuzlanskog kantona.”

Premijer Tuzlanskog kantona se zahvalio predstavnicima Intral-a za sve što su do sada uradili i akcentirao da je Vlada Tuzlanskog kantona spremna za pomoć i podršku, ali i otvorena za proširivanje postojeće saradnje.

„Intral BH, gospoda Lukež i Šehović, su se do sada više puta pokazali kao pouzdan i odgovoran partner Vladi Tuzlanskog kantona i mi smo spremni da, koliko je to u našoj moći pomognemo u prevazilaženju eventualnih problema, ali i širenju već postojeće saradnje” rekao je premijer Gutić.

„Dosadašnja ekspanzija Intrala na području našeg kantona rezultirala je činjenicom da ova kompanija trenutno direktno i indirektno upošljava preko 600 ljudi. Osim ljudi koji su uposleni direktno u komapniji Intral BH u Tuzli, naše poslovanje dovelo je do otvaranja više naših kooperantskih firmi, a bili smo i jedna od glavnih spona u dovođenju proizvodnih pogona renomiranog i jednog je od vodećih proizvođača visokovrijednih kožnih sjedala za europsku automobilsku industriju, komapnije „Boxmark””, rekao je direktor kompanije Intral BH Alija Šehović.

Osim premijera Gutića, u ime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem sastanku prisustvovali su ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)