Akcija FUP-a: Šest uhapšenih u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu

by admin
| 13:52

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, dana 13.03.2017. godine u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije „Target“ na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona. Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine vrše se pretresi na šest lokacija na području navedenih kantona, te je lišeno slobode šest lica incijala S.D. (1958.g), A.O.(1986.g.), D.S. (1987.g), A.F. (1996.g), A.D. (1991.g.) i A.D (1987.g.).

Radi se o licima koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Organizovani kriminalal“ iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlašten promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene” iz člana 193.  Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća  količina oružja, municije, novca, računarska oprema, SIM kartice, mobilni telefonski aparati  i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa  predmetnim krivičnim djelom.

O daljnim aktivnostima u vezi sa navedenom akcijom javnost će biti blagovremeno informisana.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija