Studenti traže odgovore: Rektor, profesori i premijer pozvani na javnu tribinu

by admin
| 17:38

Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli povodom nemilih događaja koji su se desili na Univerzitetu u Tuzli u proteklom periodu JAVNO POZIVA Rektora UNTZ, prof. Samira Nurića, dekana Pravnog fakulteta, prof. Izudina Hasanovića, te prof. Zlatana Begića i Begu Gutića premijera Vlade TK-a da prisustvuju javnoj tribini na Pravnom fakultetu u utorak u 11 sati gdje se od njih očekuje da se obrate studentima.

Asocijacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli u svom pozivu navodi:

Smatramo da pored narušenog ugleda Univerziteta u Tuzli, kao i ugleda Mašinskog fakulteta, ovakva situacija najviše se odrazila na Pravni fakultet, što potvrđuje i rasprava koja se vodila na skupštini studenata Pravnog fakulteta održanoj dana 10.03.2017 god. Stava smo i nećemo dozvoliti bilo kakvu politizaciju i manipulaciju od bilo koga, ali također jasno osuđujemo svaki vid pritiska, ukoliko isti postoji, kako na studente tako i na profesore i ostalo akademsko osoblje od strane bilo koga. Pravni fakultet ne zaslužuje trenutnu situaciju koja se dešava i pri kojoj se nanosi ogromna šteta našem fakultetu.

Svjedoci smo suza naših profesora, nepovjerenju naših studenata te iz tog razloga želimo priuštiti svim našim studentima da pitaju sve što žele, a da im to niko ne osporava. Asocijacija studenata Pravnog fakulteta neće dozvoliti nikome da se igra imenom Pravnog fakulta, koji je za nas SVETINJA, te se nadamo da de se svi pozvani akteri odazvati upudenom pozivu i na taj način pokazati i dokazati da su studenti ipak najbitniji na Univerzitetu u Tuzli.

Nakon održane javne tribine studenti Pravnog fakulteta će zajedno sa Asocijacijom studenata Pravnog fakulteta znati koji su sljededi koraci – istaknuto je u pozivu koje potpisuje Predsjednik ASPF Esmeralda Mrkaljević.

(Tuzlainfo.ba)