Nastavak akcije MUP-a TK: Privedena još tri osumnjičena dilera drogom

by admin
| 20:32

U okviru nastavka kontinuiranih aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i pretresa izvršenih 12.01.2017.godine kada je šest lica lišeno slobode i predato u nadležnost Tužilaštva TK-a, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (SKP – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana 19.01.2017.godine izvršili pretrese na četiri lokacije na području općina: Banovići, Zavidovići, Živinice i Gradačac.

Tom prilikom, slobode su lišena tri lica: D.R., rođen 1977.godine, J.A. , rođen 1979.godine i S.S., 1980.godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Prilikom pretresa navedenih lokacija, pronađeno je i privremeno oduzeto sljedeće: 51 mobilni telefon, dijelovi za navedene telefone, digitalna vaga za precizno vaganje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade, navedena lica će uz Izvještaj biti predata nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)