K1 World Grad Prix u Tuzli: Semir Delić očekuje podršku sa tribina!

by admin
| 13:10

Tuzla će napredstojećem K1 WORLD GRAND PRIX Europe , koji u subotu 3. decembra održava u Mejdanu imati tri svoja predstavnika.

Igor Emkić će nastupiti u glavnom turniru osmorice i boriti se za novčanu nagradu od 15.000 dolara, Mesud Selimović će odmjeriti snage sa španskim predstavnikom Imanolom Rodriguezom, dok će Semir Delić u jednoj od uvodnih borbi u ring izaći sa Portuglacem Joao Franciscom (- 65 kg).

Semir Delić koji je prošlog mjeseca poražan u meču za profesionalnog prvaka Evrope u WAKO PRO verziji u low kicku (- 64,5 kg), svoj 11 profesionalni meč očekuje nedovoljno oporavljen.

– Pripremao sam se najvećim dijelom u Skill Gym-u sa trenerom Isakom Memiševićem, gdje sam zaista radio kvalitetno. Međutim prije 10 dana sam zadobio povredu koljena, koja je malo poremetila planove, ali se nadam da ću je do samog meča uspjeti zaliječiti u potpunosti – rekao nam je Semir Delić, borac KBV “Flek Tom-Cat” Tuzla.

O svom protivniku nema mnogo informacija.

– Ono što znam je da je kvalitetan borac, da je dosta visok i da ima odličan skor u profesionalnim borbama. Sigurno je da me očekuje težak meč, ali očekujem da uz podršku publike dođem do pobjede, što bi obzirom na probleme u pripremnom periodu bio veliki uspjeh – istakao je Delić.

Publika će u Mejdanu u subotu moći gledati 14 mečeva, a organizatori obećavaju istinski spektakl.

(Tuzlainfo.ba)