Obdukcija pokazala: Pas u Tuzli nije silovan, roditelji linčovane djece najavili tužbu!

by admin
| 12:51

Vijest koja je nedavno potresla Tuzlu, o silovanju petomjesečnog šteneta štapom, dobila je potpuno drugi, ovaj put, zvanični epilog.

Naime, veterinarski nalaz obdukcije koji je urađen po naredbi MUP-a TK, pokazao je da petomjesečno štene nije silovano!

-Rezultat nalaza koji je radila veterinarska stanica pokazao je da pas nije silovan, kako se navodilo. Dakle, tjelesnim pregledom uginule životinje, nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Potvrđeno je, pas nije silovan-kazao je za Bportal.ba Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Bportal.ba saznaje da je nalaz obdukcije pokazao tjelesnu temperaturu životinje od 40,7 stepeni, a pretpostavlja se da je uzrok smrti bolest crijeva.

Prvobitna vijest o grupi desetogodišnjih dječaka sa Brčanske Malte, izazvala je burne reakcije, a njihova imena javno su se objavljivala po društvenim mrežama korisnika u gradu soli.

Nisu izostali ni pozivi na linč djece i njihovih roditelja, što je dodatno zakomplikovalo ionako već uzburkane reakcije na društvenim mrežama.

Nezvanično saznajemo, da će pojedini roditelji javno djece prozivane po Faceboku, podnijeti tužbu protiv osoba koje su digle, ispostavile su lažnu hajku.

(TI/Bportal.ba)