Odlazeća Vlada prihvatila jedinu ponudu: Zgradu kantonalnih organa uprave TK sanirat će „Tehnograd-company“

by admin
| 8:39

Nakon okončanog ponovljenog postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji poslovne zgrade u ulici Rudarska 65 Tuzla, a za potrebe Vlade TK i drugih kantonalnih organa uprave, posao je dodijeljen firmi  „Tehnograd-company“ Tuzla.

Ponudu je dostavio jedan ponuđač i to  „Tehnograd-company“. Utvrđeno je da je ponuda ovog ponuđača kvalifikovana i sadrži sve elemente koji su traženi u postupku za dostavu ponuda.
Vlada TK je prihvatila tekst Ugovora o izvođenju radova na sanaciji  zgrade.

Vrijednost ugovora Odjel za informisanje Vlade TK nije prezentirao javnosti. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u prema ranijem obavještenju o nabavci iznosila je 512.820 KM.

Vlada je u oktobru donijela Odluku o poništenju postupka dodjele ugovora za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji  spomenute poslovne zgrade.

Postupak je poništen jer je broj primljenih prihvatljivih ponuda manji od tri, što ne osigurava stvarnu konkurenciju za planirani ugovor, a kako propisuje Zakon o javnim nabavkama.

Ranije su pokrenute i aktivnosti za obnovu objekata upravne zgrade TTU, gdje će također, a nakon što je u februara tokom protesta zapaljena zgrada „Soda So“, biti smješteni kantonalni organi uprave.

(Tuzlainfo)