Četvrti poraz u nizu: FK Sloboda poražena i od Viteza!

by admin
| 15:24

Igrači FK Sloboda, crni niz u kojem su ostvarili tri poraza nisu uspjeli zaustaviti niti u Vitezu, gdje su danas od istoimenog kluba doživjeli četvrti poraz u posljednje četiri prenstvene u kup utakmice.

Igrači Viteza, koji su 9. premijerligaškog kola imali tek četiri boda, na kraju današnje utakmice su slavili sa uvjerljivih 3:1.

Izabranici Denisa Sadikovića, koji su nastupili bez standardnih Mehanovića i Radovanovića, u narednom kolu ponovo gostuju.

Utakmica u Zvorniku koja je na programu naredne sedmice, za „crveno-crne“ će biti od velikog značaja, kao i veliki broj onih koje dolaze.

Borba za opstanak u društvu najboljih, od danas postaje Slobodina realnost. Sa sadašnjih igračkim kadrom i budžetom kluba sa Tušnja, iluzorno je i bilo očekivati bolje rezultate.

U ostalim danas odigranim utakmicama 9. kola Premijer nogometne lige BiH postignuti su slijedeći rezultati: Čelik – Drina 0:1, Olimpic – Travnik 3:0, Radnik – Borac 0:1, Željezničar – Zvijezda 5:3. Danas još igraju Zrinjski – Velež, a sutra su na programu utakmice Slavija – Mladost i Široki Brijeg – Sarajevo.

(Tuzlainfo)