DKR Tuzla: Prvi kandidati uspješno prošli edukaciju programiranja robota

by nedim
| 7:40

S ciljem unapređenja ličnih i organizacionih performansi, prvim kandidatima koji su u proteklom periodu uspješno prošli besplatnu edukaciju iz oblasti programiranja robota, u Njemačkom centru za robotiku – DKR u Tuzli uručeni su i certifikati.

Cilj obuke bio je sticanje znanja i praktičnog iskustva, kao i formiranje stručnih kadrova koji će moći ponuditi različite usluge koje su prilagođene potrebama korisnika na najnovijim upravljačkim sistemima KUKA i ABB.

Dvanaest kandidata, kroz ovu obuku, je naučilo kako opslužiti i upravljati robotima na nivoima BASIC i PRO. Do kraja septembra 2017. godine planirano je da besplatnu edukaciju programiranja industrijskih robota dobiju još preko 60 kandidata.

Osim pomenute edukacije, zainteresirani kandidati u ovom centru mogu pohađati razne trening programe. Trenutno je veoma aktuelan program pod nazivom “Soft Skills 1 i 2”, uz pomoć kojeg polaznici mogu unaprijediti svoje socijalne i komunikacijske vještine, kao i usavršiti liderstvo i komunikacije u savremenom poslovnom okruženju.

Inače, Njemački centar za robotiku DKR je smješten u renoviranim i moderno opremljenim prostorijama u SKPC Mejdan (pješačka zona), a svečano je otvoren u martu ove godine.

Pored edukacije, DKR nudi i usluge cjelokupnog inženjeringa, programiranja robotskih sistema, kao i industrijske automatizacije.

(Tuzlainfo.ba)