Omega Beko 20170714

farah baner

Press KBV FLEK TOM CAT 2Na Svjetskim igrama koje su počele jučer u poljskom Wroclavu, a u okviru kojih će nastpiti 3.500 takmičara iz blizu 100 zemalja, naša zemlja će imati dva predstavnika.Na Svjetskim igrama koje su počele jučer u poljskom Wroclavu, a u okviru kojih će nastpiti 3.500 takmičara iz blizu 100 zemalja, naša zemlja će imati dva predstavnika.

View the embedded image gallery online at:
http://tuzlainfo.ba/index.php/novosti#sigFreeId4a2a59482b

Comment

0211 plastenikIz Službe za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti obavijestili su poljoprivredne proizvođače sa područja grada Tuzla da je stupio na snagu Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju, za 2017. godinu, donesen od strane Vlade TK.

Pored toga, od ranije je na snazi set Pravilnika kojim su regulisani uslovi, postupak i rokovi podnošenja zahtjeva za ostvarivanje kantonalnih novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Comment

2309 kreka planNa posljednjoj sjednici Savjeta Gradonačelnika za lokalni ekonomski razvoj (SLER) grada Tuzla, članovi Savjeta upoznati sa odlukom o izboru najpovoljnijeg ponuđača i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nakretninama u vlasništvu grada Tuzla na lokalitetu Poslovne zone Kreka-Sjever, koju je usvojilo Gradsko vijeće Tuzla na svojoj posljednjoj sjednici.

Comment

0101 skolaProsvjetni radnici, njih 79, uspješno je zbrinuto u srednjim školama Tuzlanskog kantona, za čijim je radom u narednoj školskoj godini djelimično ili u potpunosti prestala potreba.

Comment

01012017 kolegij2017U Gradskoj upravi Tuzla, danas je održana 18. sjednica Kolegija gradonačelnika, tokom koje je razmatrana Informacija o realizaciji programa raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla, namijenjenih za podršku razvoju poduzetništva i zapošljavanju, na području grada Tuzla za 2017. godinu, kroz programe: Zapošljavanje i nova radna mjesta, Siguran start, Zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Školovanje za sigurno zaposlenje. Na sjednici je razmatrana i Informacija o realizaciji projekta Poduzetnička zona “Kreka – Sjever”, odnosno o aktivnostima Grada Tuzla na dodjeli zemljišta u zakup. Današnjoj sjednici kolegija prisustvovao je i potpredsjednik Savjeta za lokalni ekonomski razvoj, Dario Nikolić.

Comment

2007 prijemGradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, u srijedu 19.7., u Gradskoj upravi, upriličio je prijem za delegaciju ARK Rekreativci Tuzla, u povodu uspješno održanog 1. tuzlanskog noćnog polumaratona.

Comment

0505 pozarOd 13 općina Tuzlanskog kantona, samo sedam ima profesionalnu vatrogasnu jedinicu. Od prestalih šest općina, u tri postoje dobrovoljna vatrogasna društva, dok u Sapni, Teočaku i Doboj Istoku nema niti jednog vatrogasca - piše Faktor.ba.

Comment

1907 pivaraU Pivari Tuzla, danas je upriličeno puštanje u rad najsavremenije linije za PET program, čija je investicijska vrijednost preko 2,5 miliona KM, što je nastavak serije velikih ulaganja u modernizaciju pogona.

Comment

1907 musicaU Tuzli je nedavno osnovano Udruženje dramskih umjetnika "Kaleidoskop".

Comment

1907 studenti prijemniSenat Univeziteta na sjednici održanoj 14.07.2017. godine utvrdio je prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, te drugog i trećeg ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2017/18. godini.

Comment

Stranica 1 od 425

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu