25.06.: Ilinčica – Festival ”Sound of Nature”

by admin
| 6:20

Vođeni pozitivnim iskustvom i feedback-om učesnika i publike prvog ”Sound of Nature” Festivala, organizatori su odlučili priprediti i drugi po redu ali ovoga puta na novoj lokaciji i sa novim sadržajem.

Kao i što sam naziv nosi ime ”Nature (priroda)” kao nova idealna lokacija odabrana je Ilinčica staro izletničko mjesto, skoro zaboravljeni prostor okupljanja građana Tuzle, što je idealna prilika oživljavanja tog dijela grada, vraćanja tradicije kulturnih i rekreativnih aktivnosti, te razvijanja ekološke svijesti i održavanja prirodnih dobara grada Tuzla.

Na prvom festivalu elektronske muzike predstavilo se preko 40. izvođača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a mnogobrojni posjetioci su uživali u raznovrsnom programu.

Headliner eventa je jedna od najpopularnijih DJ dama” MARINA KARAMARKO” | Hrvatska| koja već dugi niz godina nastupa rame uz rame sa vodećim zvijezdama elektronske scene.

Tu je i neizostavna podrška domaćih artista na čelu sa još dvije dj dame : Dj Miss Mayra i Dj Daniela Koler. Ovaj odličan line up upotpuniti će : Allen Stan, Chippi, Doaman, Eduy, Facho, Fulan Perez, Incept, Soole, Traktmouse, Vanyano.

Projekat ”Sound of Nature” je podržan od strane Grada Tuzla, a uvršten je i u program manifestacije ”Ljeto u Tuzli”.

Više infromacija OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)