17.10.: BKC Tuzla – “Đurologija”

by admin
| 13:06

„Đurologija“ Branka Đurić Đure nakon apsolutno uspješnih nastupa u JU Bosanskom kulturnom centru TK-a (2014. i 2015. godine) ponovo dolazi u Tuzlu. Ovo će biti četvrto izvođenje „Đurologije“ na velikoj sceni BKC-a. Autorski hit Branka Đurića – Đure, ”Đurologija”, trenutno je najgledanija predstava u cijelog regiji, a i šire.

U svim gradovima u kojima je predstavljena, ”Đurologija” je izazvala veliki interes javnosti te se za svaki nastup tražila ulaznica više. Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu ”Top lista nadrealista” i ”Audicija”… ”Đurologija” donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja showa izvlači ono najbolje iz svakog gledatelja te mami osmijehe na lica. Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu.

”Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem… na sceni demistificiram i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osjećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentrira, nervira….” kaže Đuro.

„Đurologija“ je postala najgledanija predstava svih vremena u regionu, tokom 2015. godine odigrana je 115 puta.

Predtava je na programu 17.10. 2016., a ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti u Marketing službi BKC Tuzla i u CD shopu Sejo & Vili.

BKC Tuzla / Početak: 20.00 sati / Informacije i rezervacije : 035 / 311 070