10.12.: Club Palma – DJ Baggi

by admin
| 13:35

Dvije najpozantije tuzlanske organizacije za promociju elektronske muzike Fobia i Different Style, za kraj muzički veoma uspješne godine, u subotu, 10.12.2016. godine, u klubu Palma, spremaju pravu muzičku poslasticu. Riječ je o nastupu svjetski poznatog, holandskog, DJ-a i producenta elektronske muzike, bh porijekla, Baggi Begovića. Uz podršku vrsnih muzičkih znalaca, koju čine DJ Black Acid, Facho i Spunk, rasplesati će vas svojim muzičkim setom, putujući kroz tech house i techno, pa sve do deep i deep house zvukova. 

Baggi je objavio desetine autorskih i remix izdanja za neke od top 10 produkcijskih kuća za house, deep house, techno i ostale srodne žanrove. Kao dj i producent još krajem 2010. godine do vrhunca je doveo skoro pa sve svjetske plesne podije, obradom Nirvaninog hita Smells Like Teen Spirit, s kojim je došao i na prvo mjesto Beatport Progressive Chart-a. Baggi Begović je neizostavno ime na najvećim muzičkim festivalima, poput Ultra Music festival Miami, Mysteryland, Global Gathering, Creamfields, Space Ibiza, EDC Las Vegas, EDC Brasil i White sensation. Roger Sanchez, Tiesto, Funkerman, Eric Morillo, Hardsoul i Rene Amesz su samo neka od imena sa kojima je zajedno radio produkciju, evente ili svjetske turneje. 

“Im So So So excited to be back at club Palma in Tuzla, Saturday! #deepsounds all night long”! 

https://www.facebook.com/BaggiOfficial/?fref=ts 
http://www.baggi.tv/ 

– BLACK ACID jedan je od nauticajnijih promotora i DJ-a elektronske muzike na području Balkana i BiH. Osnivač je organizacije i vlasnik istoimenog labela “Fobia records”. Produkcija koju trenutno radi, nalazi se u setovima najboljih svjetskih DJ-a, objavljena je za Driving forces ili Reload black. U oktobru je izdao i svoje prve EPe “Lion Heart” i ” Firefly” na Phobiqu. 

https://www.facebook.com/DJ-BLACK-ACID-136415761676/timeline/ 
https://soundcloud.com/phobiqrecordings 
https://soundcloud.com/phobiqrecordings/black-acid-lion-heart-original 
http://www.klubikon.com/words/news/novi-black-acid-na-phobiq-recordings/ 

– FACHO je dugogodišnji član organizacije FOBIA. Za njega se s pravom može reći da, kao dugogodišnji znalac, svoje bogato muzičko iskustvo danas prikazuje kroz warm up setove, u kojima možete čuti najbolja groovy house, techno te electro izadanja. 

https://www.facebook.com/DJ-Facho-232322050432924/?fref=ts 
https://soundcloud.com/dj-facho 

– SPUNK je više od decenije prisutan u svijetu elektronske muzike, kao DJ, ali i kao organizator zabava, u clubu koji uspješno vodi, Mutvak-Orašje, na kojima su rezidenti neki od najboljih domaćih te lokalnih DJ-a i producenata. Aktivni je član organizacije FOBIA. 

(TI)