08.12.: BKC Tuzla – “Kod Tita u raju”

by admin
| 6:27

U velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra TK Tuzla u četvrtak, 8. decembra u 20:00 sati bit će izvedena hit predstava ”Kod Tita u raju”. 

Predstava ”Kod Tita u raju” je komedija koja puni dvorane širom regije, a kako i ne bi, kada su glavni likovi Tito, Sloba Milošević i Franjo Tuđman. Ova pozorišna senzacija je za jedan dan u Zagrebu u Kazalištu “Vidra”odigrana tri puta zaredom, u Rijeci na Sušaku bile su dvije dupke pune dvorane a u Beču se također igrala dva puta zaredom u jednom danu. 

U Tuzli su glumci predstavu igrali već dva puta zaredom u jednom danu, a već sada je dvorana Bosanskog kulturnog centra, gotovo rasprodana i za izvođenje koje zakazano za 8. decembar. 

Imitacijama poznatih istorijskih osoba, koje će publiku nasmijati do suza, prikazuje se situacija u kojoj Josip Broz Tito, uređujući raj za svoju Jovanku traži molere. 

Na ovaj oglas javljaju se Slobodan Milošević i Franjo Tuđman i onda nastaje dijaloška komedija koja će vas nasmijati do suza. 

U predstavi igraju bard srpskog glumišta Andrija Kovač u izvanrednoj imitaciji Josipa Broza Tita, Ranko Goranović koji je koautor predstave i koji je postavio scenu sa izvršnim producentom Fikretom Mehmedalićem u ulozi Franje Tuđmana i Paje (glas naroda). 

Tu je još i miljenik ženske publike, poznati lik iz filmskih sapunica Marko Vučković, koji je nevjerovatnim glumačkim perfomansom i originalnim glasom i imitacijom Slobodana Miloševića nadmašio i original. 

Sve informacije i rezervacije ulaznica možete dobiti u Marketing službi BKC-a i u CD šopu ”Mido” na Korzu, ili putem telefona 035/311-070.

BKC Tuzla / Početak: 20.00 sati / Info: 035/311-070