06.11.: BKC Tuzla – Predstava “Dame biraju”

by admin
| 8:22

Nakon odličnog prijema publike prije nešto više sedam mejseci, predstava „Dame biraju“ u produkciji Altteatara i režiji Admira Glamočaka, u BKC-u Tuzla ponovo igra u subotu, 6. novembra s početkom u 20:00 sati.

Gledalište predstave „Dame biraju“ jedno je od mjesta u kojima je tokom protekle dvije. godine zasigurno bilo najviše smijeha. Beskrajno duhovita, zabavna i smiješna, nepredvidljiva i napeta predstava u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova, ljubavi, problema sa majkama i ženama su razlozi zbog kojih se publika čak i po nekoliko puta vraća u gledalište.

Ono što posebno mami uzdahe svih dama i golica im maštu su posebno osmišljenje plesne točke, a vrhunac je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe!

Komedija s ozbiljnom tematikom “Dame biraju” do sada je pokupila sve pozitivne kritike publike i kolega iz struke. Izvođenjem komada “Dame biraju” pokušavaju mlade ljude potaknuti na razmišljanje o budućnosti i mogućnostima u društvu u kojem se nalaze.

Podsjetimo, pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorića mladića riješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje da li je rješenje problema odlazak negdje drugo ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život. 

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović

Igraju: Amila Terzimehić, Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura, Sanjin Arnautović.

BKC Tuzla / Početak 20 sati / Info: 035/ 282 296