Predizborni skupovi HDZ BiH: Čanići, Dragunja, Mramor, Srednja i Gornja Lipnica zazivaju promjene

by admin
| 9:39

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine za Gradsko vijeće Tuzle, predvođeni nositeljem liste Ivicom Kovačevićem, u obilasku tuzlanskih prigradskih naselja, u Čanićima su svjedočili doslovnom značenju i oživotvorenju slogana „#zajedno“, i to u dva svježa primjera: izgradnji nogostupa kroz naselje uz magistralnu cestu Tuzla – Orašje te obnovu čanićke čitaonice.

Nogostup je izgradila federalna Direkcija cesta, i to nakon utjecaja HDZ-a BiH na višim razinama vlasti, a po inicijativi tuzlanskog stranačkog odbora te nakon što je tuzlanska vlast godinama zaobilazila izgradnju nogostupa kroz Čaniće predložiti federalnoj Direkciji. S maćehinskim odnosom gradske vlasti prema Čanićima, ispostavilo se kako mještani zajedno s HDZ-om BiH ipak mogu unapređivati svoju sredinu.

Obnovu čitaonice u Čanićima u cijelosti financira čanićka dijaspora, i to pored „žive“ gradske uprave i gradskih službi koji i žive od poreza građana. Ispostavilo se da Čanićani u dijaspori i Čanićani u svome selu zajedno mogu napraviti više nego što im Tuzla može pomoći u dva desetljeća.

Kako Grad može zapostaviti jedan svoj dio, zorni su primjer Čanići. Ondje nema ni tv signala, ali zato ima potrganih putova; ondje nema ni obnovljenih kuća, ali zato ima opasnih klizišta; ondje nema ni normalne vodoopskrbe, ni normalne rasvjete…

-Zbog svega toga što nemate i još više što nitko osim HDZ-a BiH se na vas ni ne obazire, ni ne suosjeća s vama, pozivam vas da se na ovim izborima odlučite za promjene-, pozvao je Čanićane nositelj liste HDZ-a BiH za Gradsko vijeće Tuzle Ivica Kovačević.

Jednaku je poruku Kovačević odaslao i u Dragunji, Gornjoj i Donjoj. Mještani kažu da u Gornju Dragunju „iz politike“ nitko osim HDZ-a BiH nije godinama kročio. Jednako ni razgrtač snijega. A upravo za vrijeme dok političari iz vlasti zaobilaze Gornju Dragunju, pola šuma u privatnom vlasništvu je ilegalno posječeno. Na nebrojeno puta traženu zaštitu od policije i vlasti nijednom ju nisu dobili. Imovinska sigurnost u Gornjoj Dragunji je najniža na cijelom tuzlanskom području. U proteklo vrijeme u obje Dragunje harala su klizišta, trgala putove i urušavala kuće, ugrožavala crkvu i svećenički objekt pored. I pored mnoštva zapisnika, izlazaka komisija … pomoći skoro da i nije bilo. U gradskoj je upravi odgovor uvijek bio – za Dragunju nema novaca.

-Dolazeći ovdje u teškim danima i primajući vaše apele za pomoć, svaki sam puta kao vijećnik intervenirao u gradskim službama, apelirao da vam se pomogne. To će i ubuduće raditi vijećnici HDZ-a BiH, budite uvjereni, bilo tko da bude izabran od kandidata-, poručio je Kovačević.

Klizišta uništavaju imovinu u Srednjoj i Gornjoj Lipnici. Već dvije godine nisu se mogla pronać sredstva za sanaciju klizišta koja prijete obiteljskim kućama. Mještani ovog naselja pitaju kakva je to administracija koja upravlja proračunskim sredstvima kad može praviti most od preko 500.000,00 KM, a da ima na desetine stanovnika Tuzle koji svaki dan strepe za svoje živote i svoje teško stečene domove. Razočaranje u aktuelnu vlast predvođenu SDP-om je i zbog obećanja o izgradnji vodovodne mreže. Danas se s pravom može reći kako su mještani Gornje Lipnice prevareni jer do sada nije urađen niti jedan metar novog vodovoda i pored toga što su odobrena kreditna sredstva od preko 20 milijuna KM. Zbog svega toga promjene u Tuzli su neophodne jer je stanje postalo neizdrživo, a svakodnevni život sve teži i teži.

Uz nositelja liste Ivicu Kovačevića spomenute su temeljne ogranke obišli i ostali kandidati: Marko Ivanić (predsjednik HDZ-ova temeljnog ogranka Dragunja i član savjeta MZ Dragunja), Božo Josić (predsjednik HDZ-ova temeljnog ogranka Čanići), Marko Divković (predsjednik HDZ-ova temeljnog ogranka Gornja Lipnica), Jasminka Mijatović, Dalibor Vidović, Svjetlana Nikolić, Nikica Vidović, Dražan Divković, Maja Pođanin, Marina Stjepanović, Dražen Vilušić, Gordana Vareškić, Anto Jurić, Ilija Stojak, Dragana Banović, Goran Stojak, Suzana Petrović, Niko Pejić,  Stjepan Ivaković, Miodrag Jokić, Stjepan Božić, Magdalena Vidaković, Janja Vasilić i Zlatko Špoljarević – saopšteno je iz GO HDZ BiH Soli.

(Tuzlainfo.ba)