Skup GO SDA na Slatini: Ne možemo više biti taoci jedne političke partije i njenih vođa (FOTO)

by admin
| 7:53

Gradski odbor SDA Tuzla je u petak 16. septembra 2016. godine organizovao predizborni skup u naselju Slatina kojem je prisustvovalo više stotina članova Stranke.

Nosilac liste SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle Sabahudin Imamović istakao je u svom obraćanju da je došlo vrijeme za promjene u Tuzli, a to upravo može donijeti SDA i njeni kandidati na listi kao i zajednički kandidat za gradonačelnika dr. Bahrudin Bato Hadžiefendić.

„ Večeras smo ovdje na Slatini poslali jasnu poruku. Želimo promjene za Tuzlu jer ne smijemo dozvoliti da Tuzla i dalje zaostaje u svom razvoju. Želimo promjene jer ne smijemo dozvoliti da se Tuzla getoizira i da se građani ovog grada zbog drugačijeg mišljenja proglašavaju neprijateljima. Naprotiv, Tuzla ima puno prijatelja. Trenutno, najveći neprijatelj ovog grada je umorna, bezidejna i korumpirana vlast predvođena preumornim gradonačelnikom.

Mi smo u stanju donijeti promjene. Stasala je jedna nova generacija koja je odrasla pod granatama, svjesna je sebe i dobro zna ko su joj prijatelji, a ko neprijatelji i koja ne pati od nostalgije za prošlim vremenima. Okrenuta je ka budućnosti i želi sva svoja znanja i iskustva da stavi u službu ovog grada. Zato smo vam ponudili ovu kvalitetnu listu kandidata i kandidatkinja i imali ste priliku da ih upoznate. Ponudili smo našu platformu za lokalne izbore. Naša platforma počiva na pet strateških ciljeva. Da bi se Tuzla pokrenula iz letargije u koju je zapala i da bi bila uspješna za Tuzlu je potrebno: obezbijediti najbolje poslovno okruženje, zapošljavanje, efikasnu gradsku upravu, uspješna javna preduzeća i ustanove, ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica i obezbijediti da Tuzla bude grad sa čistom okolinom. Za ovaj veliki posao potrebni su novi ljudi i nova energija. Tu potrebnu energiju i znanje posjeduju naši kandidati i naš zajednički kandidat za gradonačelnika dr. Bahrudin Hadžiefendić. Mi smo SNAGA ZA PROMJENE jer smo jedinstveni, sposobni i odlučni da ih ostvarimo „ – poručio je građanima Sabahudin Imamović.

„ U ovom pokretu za bolju budućnost zajedno smo tu da pobijedimo nepravdu, nerad i mržnju koja je u zadnje vrijeme zauzela naš grad te na taj način zaustavila njegov razvoj i prosperitet svih njegovih građana. Ne možemo više prihvatiti da u našem gradu budemo taoci jedne političke partije i njenih vođa.” – kazao je zajednički kandidat SBB-a i SDA za gradonačelnika Tuzle dr. Bahrudin Bato Hadžiefendić.

Na skupu je predstavljena cijela lista SDA Tuzle koju čini 35 kandidata, a okupljenima su se obratili Mirza Duraković diplomirani profesor sporta, Aldin Dedić nastavnik razredne nastave, Asmir Konjić, doktor medicine, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, Benjamin Huremović magistar ekonomije, Irena Soldat profesorica bosanskog jezika i književnosti, Asim Hadžiselimović mašinski tehničar i privatni poduzetnik, prim.dr. Adisa Fakić specijalista otorinolaringolog.

U ime Izvršnog odbora SDA Tuzla prisutnima se obratio prof.dr.med.sci Zijah Rifatbegović.

Naredni skup Gradskog odbora SDA Tuzla održat će se u nedjelju 18. septembra 2016. godine u naselju Batva na poligonu preko puta „ Tuša”, sa početkom u 18h – saopšteno je iz Press službe SDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

1709 sda slatina 6

1709 sda slatina 5

1709 sda slatina 4

1709 sda slatina 2

1709 sda slatina 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informacija je dio zakupljenog prostora za političko oglašavanje GO SDA Tuzla na portalu Tuzlainfo.ba.