GO SDP BiH Tuzla: Izazivaju kvarove na uličnoj rasvjeti i dovoze pse lutalice na ulice Tuzle

by admin
| 19:39

Gradska organizacija SDP-a Tuzla, dovršila je pripreme za predizbornu kampanju koja počinje 2. septembra/rujna.

Mi u SDP-u BiH i Gradskoj organizaciji SDP-a Tuzle, od početka godine organizujemo vršenje anketa od više neovisnih agencija, čiji rezultati u nizu od više izbornih ciklusa nikada nisu bili pogrešni. Na osnovu tih i drugih podataka, GO SDP-a Tuzle izradila je analizu, pripremila i utvrdila Program, te Strategiju za provodjenje tog programa. Koristimo, između ostalog, i snagu protivnika, pa njihovi napadi pomažu da naša Analiza bude kvalitetnija a realizacija Programa efikasnija – navodi u svom saopštenju GO SDP BiH Tuzla.

Rezultati ankete vezane za gradonačelnika SDP-a, gospodina Jasmina Imamovića su više nego dobri, sa višemjesečnom tendencijom rasta. Rezultati ankete vezani za listu SDP-a su dobri, sa takođe tendencijom rasta, koji će se ubrzati kad građani Tuzle, iz naše kampanje saznaju za sjajna imena kandidata SDP-a, koja ne možemo promovirati prije 2.9. jer tako kažu izborna pravila, iako to neki naši protivnici uveliko rade.

Vjerovatno su i naši konkurenti angažirali kompetentne agencije za izradu anketa. Sve profesionalne agencije koriste istu ili sličnu metodu, kojom se dolazi do istih ili sličnih rezultata. Dakle, naši glavni protivnici znaju kako “stojimo” mi i kako “stoje” oni. Znaju valjda i ko ima trend nevjerovatno velikog, skoro “slobodnog” pada, mjereno od 3. mjeseca do prve polovice 8. mjeseca.

Vjerovatno su zato neki već počeli sa prljavom kampanjom. Oni koji nikada ništa dobro nisu uradili za Tuzlu, oni koji ne mogu dobiti povjerenje građana istinom i “milom”, već su počeli da se služe lažima, parama, nepravdom, silom. Neki već izazivaju kvarove na uličnoj rasvjeti, dovoze pse lutalice i puštaju ih po ulicama Tuzle, plasiraju grube laži, mi šutimo, ne zato što nemamo što kazati ili se bojimo, nego zato što znamo šta radimo. Imamo pripremljene odgovore i veliki broj, na hiljade aktivista volontera, dobrovoljaca, koji iz dana u dan dolaze u mjesne i Gradsku organizaciju SDP-a, nudeći volonterski rad. Ljudi su osjetili opasnost koja se nadvila na ovaj Grad.

Opredijelili smo se za pozitivnu kampanju ali analiziramo već započete elemente prljave kampanje nekih pojedinaca i nekih stranka i ukoliko na to budemo prinuđeni, odgovorićemo već pripremljenim setom zakonima i izbornim pravilima dopuštenih mjera, daleko konkretnije i efikasnije, nego što se to može očekivati na osnovu naše dosadašnje uzdržanosti. Jer, istina je na našoj strani.

Ankete pokazuju da građani znaju više od svih gradskih organizacija svih stranaka. Građani već znaju ko su naručioci pohoda na imovinske i druge vrijednosti Grada Tuzla, ko je provjereno pošten a ko provjereno nepošten, ko to želi i kome to želi u ruke predati Tuzlu, ko je plaćen da sve Tuzlansko postane kantonalno i skoro sve Tuzlansko, postano nečije lično.

Onima koji već dugo opkoljavaju Tuzlu, gradska organizacija SDP-a poručuje: Tuzlu još nikada i niko pokorio nije – navodi se u saopštenju GO SDP BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)