GO SDA Tuzla: Održan predizborni skup u MZ Pasci

by admin
| 20:58

Gradski odbor SDA Tuzla je u ponedjeljak 26. septembra 2016. godine organizovao predizborni skup u MZ Pasci.
Nosilac liste SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle Sabahudin Imamović je u svom obraćanju istakao glavne izborne ciljeve koje je SDA postavila u ovoj kampanji.

„ Postavili smo dva izborna cilja – pozicionirati se kao pojedinačno najjača politička stranka i sa našim koalicionim partnerima napraviti većinu u Gradskom vijeću. Drugi naš cilj je obezbijediti da naš zajednički kandidat za gradonačelnika dr. Bahrudin Bato Hadžiefendić ostvari pobjedu u Tuzli. Ključni argumenti na kojima počivaju naši ciljevi su kvalitet naših kandidata i kandidatkinja i naša Izborna platforma. Ona počiva na 5 strateških ciljeva. Da bi se Tuzla pokrenula iz letargije u koju je zapala i da bi bila uspješna za Tuzlu je potrebno: obezbijediti najbolje poslovno okruženje, zapošljavanje, efikasnu gradsku upravu, uspješna javna preduzeća i ustanove, ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica i obezbijediti da Tuzla bude grad sa čistom okolinom. Mi možemo ostvariti te ciljeve. Kada budemo upravljali ovim gradom otvarat ćemo poslovne zone, učit ćemo od sredina koje imaju najbolje poslovno okruženje, uklonit ćemo sve administrativne barijere za pokretanje biznisa i nećemo kao ova vlast rastjerivati investitore nazivajući ih tajkunima. Reformisat ćemo gradsku upravu, njen rad učiniti efikasnijim i transparentnim. Reorganizovat ćemo naša javna preduzeća. Ona će pružati jeftinu i kvalitetnu uslugu građanima. Insistirat ćemo na doslovnoj primjeni Programa kapitalnih investicija na način da se svi projekti realiziraju prema prioritetima. Na taj način ćemo omogućiti ravnomjeran razvoj našeg grada i riješiti nagomilane komunalne probleme. Ojačat ćemo ulogu i značaj mjesnih zajednica i učiniti da budu istinski nosioci vlasti na nivou mjesne samouprave. Naši kandidati sa liste i naš zajednički kandidat za gradonačelnika dr. Bahrudin Bato Hadžiefendić posjeduju znanje i energiju da postignu sve ove ciljeve. Mi smo jedinstveni u namjeri da pokrenemo Tuzlu, sposobni smo da kreiramo njenu budućnost i odlučni smo da sve to realiziramo. Mi smo SNAGA ZA PROMJENE ! ” – poručio je građanima nosilac liste SDA za Gradsko vijeće Grada Tuzle Sabahudin Imamović.

„Došao je trenutak da se skinu okovi lažne socijaldemokratije i da prestane diktatura odlazeće gradske vlasti. Imat ćemo najbolje vijećnike, sposobne i jake ličnosti i dajte mi podršku da zajedno s njima usmjerim Tuzlu na pravi put, u bolju budućnost za sve nas koji Tuzlu osjećamo svojim gradom. Biti kandidat ove dvije najjače stranke je veliko zadovoljstvo i čast, ali i velika odgovornost prema hiljadama glasova koje ćemo dobiti na ovim izborima kada pobijedimo nakon što glasate za nas i za sve ono što planiramo uraditi u naredne četiri godine. Tuzlu ćemo konačno otvoriti jer je ona trenutno zatvoren grad. Gradska uprava godinama ignoriše prioritete i potrebe naših građana. Upravo to nam daje snagu i uvjerenje da smo ispravno odlučili da uvedemo promjenu i da Tuzlu 2. oktobra povedu nove snage, a da SDP pošaljemo na političku deponiju” – kazao je zajednički kandidat SBB-a i SDA za gradonačelnika Tuzle dr. Bahrudin Bato Hadžiefendić koji sada ima zvaničnu podršku i HDZ-a Tuzle.

Na skupu je predstavljena cijela lista SDA Tuzle koju čini 35 kandidata, a okupljenima su se obratili Alma Fejzić diplomirana pravnica i Vehid Serhatlić bachelor ekonomije.

Prisutnima se obratio i dr.sc. Semir Fejzić.

Centralni skup GO SDA Tuzla održat će se sutra 27.9.2016. godine u SKPC Mejdan, sa početkom u 19h.

(Tuzlainfo.ba/PPO)