(VIDEO) Predstavljamo Biljanu Petrović kandidatkinju Tuzlanske Alternative za GV Tuzle

by admin
| 18:01

Biljana Petrović je kandidatkinja Stranke Tuzlanska Alternativa  za vijećnika Gradskog vijeća Grada Tuzla.

Rođena je u Tuzli, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta  u Tuzli gdje je stekla zvanje Bachelor prava. Trenutno je zaposlena u privredi.

 

Zašto ste se kao mlada osoba odlučili politički angažovati?

 

Svoje znanje i iskustvo želim iskoristiti za pozitivne promjene, izgradnju sistema koji će biti u funkciji svih građana i unapređenja kvalitete života u gradu Tuzla. Svaki dan, građani ovog grada se suočavaju sa lošom ekonomskom situacijom, nezaposlenošću i korupcijom. Rezultat toga je stvaranje okruženja u kojem se ne vidi bolje sutra. Postali smo taoci društva u kojem su  korupcija i politička podobnost svakodnevni načini pronalaženja zaposlenja a znanje, stručnost i zalaganje više nisu na cijeni.

 

Koji je prioritet vašeg političkog djelovanja?

 

Fokus mog političkog djelovanja će biti usmjeren na ekonomiju i unapređenje poslovnog ambijenta u Tuzli. Efikasnije usluge nadležne administracije, aktivne mjere zapošljavanja, ekonomski razvoj grada kroz otvaranje industrijskih zona, konstruktivna politika odnosno sistem koji bi pružio nove mogućnosti  samo su neke od ključnih tema u kojima je neophodno aktivnije sudjelovanje gradske vlasti.

Otvaranje kancelarije za privrednike  i građane kojima su potrebne svakodnevne informacije i podrška iz domena poduzetništva i srodnih oblasti a koje nudi Tuzlanska alternativa, vidim kao konkretan prijedlog za povećanje zaposlenosti i privlačenje stranih investitora.

Negativan trend   iseljavanja stanovništva, naročito mladih ljudi, je sve više izražen. Statistika godinama upozorava, a dosadašnja kratkoročna rješenja se nisu pokazala kao efikasna. Taj problem se mora ozbiljno shvatiti  i potrebno je suočiti se s njim. Mladim ljudima se mora ponuditi posao, bolja i sigurnija budućnost  i vratiti im povjerenje  u bolje sutra. Partnerski odnos mladih i vlasti, ključ je dobre i kvalitetne politike prema mladima.

 

Koja je poruka mladim ljudima/glasačima koju želite prenijeti?

 

Kreirajte aktivno svoju sudbinu i ne prepuštajte je drugima. Najbolji nacin za to je izlazak na izbore. Mozda bas Vaš glas donese veliku promjenu i bolju budućnost za sve nas.

(Tuzlainfo.ba/PPI)